Sortiment

Lundens Växthus är en handelsträdgård med brett sortiment att erbjuda. Läs mer om hela sortimentet här..

Växter till hemmet
 

Krukväxter för hemmet? Växter till utekrukor och blomlådor? I vår butik finner du alltid ett rikt sortiment av växter för aktuell säsong, tillsammans med ett ständigt skiftande urval av krukor, lyktor, dekorationsmaterial och mängder av andra vackra ting.

Här finns också färdiga arrangemang och blomgrupper för den som föredrar färdigfixat, till sig själv eller som present.

Sommarblommor & grönsaksplantor

För vår, sommar och tidig höst har vi ett omfattande sortiment av blommor och gröna växter för utplantering, varav större delen kommer från våra egna växthus. Då är ett besök i växthusen en ren fröjd och glädjekick.

För den som inte själv har möjlighet att förodla grönsaksplantor, finns ett urval av tomatplantor, squash, pumpa, kryddor och mycket mer.

Sommarblommor gronsaksplantor frukttrad

Perenner, träd och buskar

För trädgårdens stomme och form, finns det åtskilligt att välja på. För  fruktträd och bärbuskar kvalité har vi valt att ha enbart E-plantor. Det är friska växter av god kvalité, art- och sortsäkrade och garanterat härdiga för det svenska klimatet. Dessutom är de framodlade i Sverige vilket innebär kortare transporter. Bra för miljön.

Vet du inte alldeles säkert vad du själv vill ha, så är det bara att fråga så delar vi med oss av goda råd. Och tvärtom – vet du alldeles precis vad du vill ha, så gör vi vårt bästa för att ta hem det.

Medelhavsväxter tycker vi också om, även om vårt eget klimat gör att de kräver lite extra omsorg för att de ska klara sig. För den som vill prova på det där lilla extra finns här olivträd och citronträd.

Fröer, lökar och sättpotatis

Fröer och lökar av god kvalité ger också bättre resultat! Hos oss finns fröer och lökar från Nelson Garden för odling av blommor såväl som grönsaker och gräsmattor.
Stubbetorps fina sättpotatis finns av flera sorter och erbjuder möjlighet att förgro och skörda egen färskpotatis till midsommar eller odla för kunna lagra sin egen vinterpotatis.

Medelhavsvaxter citron sattpotatis pelargoner

Jord och Gödning

Jorden är viktig! Självklart har vi satsat på kvalitetsjord från Emmaljunga Torvmull. Den har visat sig vara bäst i test. Det finns olika typer av jord, gödning eller täckmaterial för vart behov. Och med rätt val blir odlingen mer lättskött och växterna friskare, med rikligare blomning och större skördar. Vi hjälper er att välja den jord & gödning som bäst passar era behov.

Redskap för växtvård, beskärning och bevattning

Växtvård innefattar allt från förebyggande åtgärder som rätt gödning, växtstärkande medel, beskärning och bevattning. Här finns problemlösare också, för de tillfällen när det krävs lite extra växtvård, bekämpning mot ohyra eller ogräs.

Perenner, fetbladsvaxter, taklok, gammaldags rosor.