Egen odling

Odling av blommor och grönt i våra växthus

så frön egen odling Lundens Vaxthus

På handelsträdgården finns några tusen kvadratmeter växthus. Det är där vår egen odling av växter och blommor spirar och gror.

Redan på hösten sår vi tusentals penséer till vår egen odling, för att kunna möta våren med blommande penséer i alla upptänkliga färger. Och när vårsolen värmer är det dags att också plocka fram påskliljorna som stått på drivning. Vår körsbärsblommor penseer påskliljor egen odlingDå lyser det glatt gult på gårdsplanen.

Så snart julen städats undan, lyser flitens lampa här hos oss. De är nu alla lökväxter ska drivas inför våren. Sommarblommor och hängande ampelväxter måste i jorden. Vi förbereder för att kunna fylla växthusen med allt som behövs för sommarens planteringar.

Det blir en del grönsaker och kryddgrönt också. För att de som inte har ett eget växthus för ska kunna köpa plantor som redan hunnit komma igång och fått lite fart. Tomater, paprika, gurkor, pumpa, squash… I vår egen odling driver vi också en del perenna växter och julstjärnor.

Odling i större mängd

Utöver vår egen butik levererar vi också växter från vår egen odling till kunder som har behov av stort antal plantor. Kommuner, kyrkogårdsförvaltningar och anläggningsföretag tillhör den kategorin. Även andra som har ett mer omfattande behov av plantor kan förstås beställa sådd av särskilda sorter. Tänk på att då beställa i god tid. Ett frö behöver kärlek och tid för att växa till sig och bli en blomma eller spirande grönsak.

För oss är det en självklarhet att måna om naturen och moder jord. Vi använder oss av ekologisk gödning i vår egen odling. Allt som ska stoppas i magen är vi lite extra petnoga med. Grönsaksplantorna i vår egen odling planteras därför i ekologisk jord.

Sommarblommor egen odling Lundens Vaxthus
Vår, sommar och tidig höst är det högsäsong på handelsträdgården. Då ska borden i växthuset digna av blommor och växter till utekrukor och blomlådor. En frodig fröjd för alla blomälskare och trädgårdsfantaster.